Eindhovense designstudio komt weer met oogverblindende en oorverdovende WK-producten

BIGBANG International start een swingend Braziliaans voetbalfeest

Het WK van 2014 in Brazilië belooft een onvergetelijk feest te worden, een feest van voetbal en ritme. BIGBANG International, de Eindhovense designstudio achter promotionele successen als de vuvuzela en de Jupiler Alphorn, ontwierp twee unieke WK-items die de wereld op haar grondvesten laat schudden … met een Braziliaanse beat. Maak je klaar voor de Caxixi (Caxirola) en de Apito (Pedhua).

Hoewel de kick-off van het FIFA Wereldkampioenschap voetbal nog een jaar op zich laat wachten, is BIGBANG International al helemaal klaar voor het grootse sportevenement. Commercieel directeur Francois Verhoeven: “Net zoals met de populaire vuvuzela tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika, zijn we zo vroeg mogelijk gestart met onze grondige zoektocht naar dé musthave producten voor Brazilië 2014. Items die niet alleen leuke gadgets zijn; ze moeten ook een sterke binding hebben met cultuur en gebruiken van het gastland.” Deze zoektocht kwam succesvol ten einde met BIGBANG’s varianten op twee populaire, geruchtmakende Braziliaanse instrumenten: de Caxixi (Caxirola) en de Apito (Pedhua).

Authentieke Braziliaanse instrumenten met een Nederlandse twist

“De Caxixi (Caxirola) is onze sambabal en de Apito (Pedhua) onze drie-toons fluit. Beide zijn ontworpen in onze eigen design studio”, vertelt Creatief Directeur Serge de Warrimont. “De originele versies zijn enorme hits in Braziliaanse stadions. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij als allereerste deze oogverblindende en oorverdovende instrumenten naar de Europese voetbalfans brengen. Authentieke Braziliaanse instrumenten waaraan we een eigen, slimme draai hebben gegeven. De Caxixi (Caxirola) is voorzien van een speciale structuur die voor een nog krachtiger geluid zorgt. De Apito (Pedhua) heeft een unieke klankkast waardoor de drie fluittonen loepzuiver zijn. Hiermee kan ook Europa zich een aanstekelijk Braziliaans ritme aanmeten!”

Zowel de Caxixi (Caxirola) als de Apito (Pedhua) wordt momenteel geproduceerd in BIGBANG’s productielocatie in China. Verhoeven: “De productie is bijna gereed en we zijn klaar voor de eerste orders. Zoals altijd kunnen we ook nu de producten op maat maken bedrukken met het logo van onze afnemers. En ook zijn beide producten verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.” Rumoer rondom het merk mag wederom letterlijk worden genomen.

Voorkeursleverancier van Coca Cola en Brahma

Naast de productie van deze twee ongetwijfelde bestsellers, is BIGBANG ook voorkeursleverancier van Coca Cola en Brahma, het grootste Braziliaanse biermerk. Beide merken zijn officieël hoofdsponsor van het WK. De Warrimont: “Coca Cola is al sinds het WK van 2006 een trouwe afnemer en nu zijn we ook omarmd door Brahma. Een mooie prestatie. We houden nog even geheim welke producten we voor hun aandeel aan de Braziliaanse sportieve festiviteiten gaan maken, maar je kunt er zeker van zijn dat ook die producten voor een BIG BANG gaan zorgen!”

Voor meer informatie, neem aub contact op

Adres:
Beemdstraat 1b
5653 MA Eindhoven
+31 (0)40 851 3900


info@bigbanginternational.com